Utviklet av GOOD FOR ME
Utviklet av GOOD FOR ME

Hvordan fungerer D-vitamin i kroppen?

D-vitamin spiller flere viktige roller i sentrale prosesser i menneskekroppen.

Vi hører stadig at D-vitamin er viktig for kroppen, spesielt når sommeren er over og solen såvidt titter frem. Men hvorfor er D-vitamin så viktig og hva gjør den egentlig med kroppen vår?

Hva er D-vitamin?

D-vitamin er fettløselig, som vil si at det lagres i kroppens fettvev over tid slik at kroppen kan hente frem D-vitamin ved behov. Utfordringen spesielt vi nordmenn har, er å holde dette lageret fullt til en hver tid slik at kroppen har tilstrekkelig tilgang på D-vitamin.

Det som er spesielt med D-vitamin er at kroppen kan produsere det helt selv! For at kroppen skal produsere D-vitamin må huden eksponeres for direkte sollys. For å dekke det anbefalte daglig behovet på 10 mikrogram av D-vitamin må du eksponere mesteparten av huden din for direkte sollys i opp til 20 minutter. Det kan derfor være en utfordring for oss nordmenn å produsere nok D-vitamin med lange mørke årstider. Av den grunn er det viktig å ta tilskudd av D-vitamin i alle måneder som har «r» i seg.

Hvordan fungerer D-vitamin i kroppen?

Helt fra vi er små spedbarn har D-vitamin innvirkning på flere funksjoner og prosesser i kroppen. D-vitamin er blant annet viktig for en normal utvikling av skjelettet hos barn, og spiller en stor rolle for en normal og sunn benbygning livet ut. Blant annet er D-vitamin viktig for opptaket og distribusjonen av viktige mineraler. I tillegg opprettholder D-vitamin et normalt immunforsvar og muskelfunksjon i hele kroppen, hele livet!

Hva gjør D-vitamin?

D-vitamin er viktig for opptaket av fosfor og kalsium fra tynntarmen, for så å bidra til at kalsium fordeles ut i kroppen. Gjennom å bidra ved opptaket- og fordelingen av kalsium, er D-vitamin med på å opprettholde et normalt nivå av mineralet kalsium i blodet. D-vitaminen sin rolle i slike prosesser muliggjør vitaminets positive bidrag knyttet til benbygning, muskelfunksjon og immunforsvar.

Tilskudd

Å ta D-vitamintilskudd i den mørke perioden av året er noe som blir anbefalt av leger. Dette er kanskje den viktigste vitaminen vi kan få i oss. D-vitamin er en sentral byggesten for kroppen vår, og vi som bor i Norden får minimalt opptak av D-vitamin. Vi har utviklet et vegansk kosttilskudd, Vegamin D! Vegamin D er utviklet fra lav og er en av Norges første D-vitamin gummies! Med en frisk smak av ananas er det både enkelt og smakfullt å få i seg dagsbehovet.

 

Bestill her

Introduksjonstilbud! Alle nye kunder får -50% på første forsendelse.

Nå kun 99,-

Veil. pris 199,-

Start med ditt telefonnr.:

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.